8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Κορωνοϊός: Έλεγχοι στα καταστήματα για μέτρα ασφάλειας και αισχροκέρδεια

Διαβάστε επίσης:

Pixabay

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στην αγορά από μικτά κλιμάκια της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας με βάση το νέο νομικό πλαίσιο που προβλέπει αυστηρά πρόστιμα ενώ πολλαπλασιάζονται από αύριο τα ελεγκτικά κλιμάκια και αρχίζει η διερεύνηση των καταγγελιών στο 1520.

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ενώ σημείωσε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαμόρφωση των τιμών και στη διαπίστωση φαινομένων αισχροκέρδειας.

- Advertisement -

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε δηλώσεις του σήμερα υπογράμμισε ότι «το μήνυμα είναι να μην αισχροκερδήσει κανείς, γίνονται συνεχώς έλεγχοι».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι των συνεργείων δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένους κλάδους ενώ από αύριο αναμένεται να αυξηθούν τα συνεργεία ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι από τη νομοθεσία προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης των ελεγκτών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή τόσο στα πληροφοριακά συστήματα όσο και στα λογιστικά συστήματα επιχειρήσεων προκειμένου να ιχνηλατηθούν τα τιμολόγια βάσει των οποίων θα φανεί εάν έχει τροποποιηθεί το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρούν ίδιο περιθώριο κέρδους με αυτό που είχαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Για τα αντισηπτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι εξομαλύνεται η τροφοδοσία της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι για όσους αισχροκερδούν προβλέπεται, εκτός της ποινικής δίωξης, και διοικητικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει ως το 1 εκατ. ευρώ, και όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, δεν θα διστάσει να βάλει το υψηλότερο πρόστιμο.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς στου Ρέντη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Απόστολος Αποστολάκος δήλωσε σήμερα ότι ακολουθείται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης τόσο για την ασφάλεια εργαζόμενων και των καταναλωτών που κάνουν τις αγορές τους από την Αγορά του Καταναλωτή, όσο και για τη διατήρηση του απαιτούμενου ρυθμού στον ομαλό ανεφοδιασμό της αγοράς (γίνεται έλεγχος κυκλοφορίας, θερμομέτρηση στις εισόδους της αγοράς κλπ) καθώς εργάζονται 2000 εργαζόμενοι για 400 επιχειρήσεις.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Χαρακόπουλος: Η πολιτική σταθερότητα εχέγγυο για την Ελλάδα

«Πρέπει απ’ όλους να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν έχουν τίποτε κατοχυρωμένο. Όλα θα...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής ‘’ΚΑΛΥΨΗ’’ στο δήμο Καρδίτσας

Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα ΄΄Κάλυψη’’ η...

Κώστας Τσιάρας: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για να επιλέξουν κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν νέους φόρους στα μερίσματα και στη γονική παροχή και ερίζουν ποιους φόρους πρέπει...

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: επιδότηση έως 16.000 ευρώ

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση επιδότησης έως και 16.000 ευρώ...

Τριαντόπουλος από Αλμυρό: Όλοι μαζί δυναμικά για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό...

Τσιάρας: θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλες τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιά

Μετά από συνεργασία του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα με τον...

Στην ίδια κατηγορία: