8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Κεραυνοί Βορίδη: Αυτή η παράταξη είχε ιστορικά πάντα δίκιο

Διαβάστε επίσης:

Χρ. Τριαντόπουλος: Στην Αχαΐα με κυβερνητικό κλιμάκιο για την ανακοίνωση μέτρων στήριξης προς τους πυρόπληκτους

Την Αχαΐα επισκέφτηκε, την Τρίτη 3 Αυγούστου, κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία...

Βορίδης: Άμεση η στήριξη στους πυρόπληκτους της βόρειας Αττικής

Στην άμεση εκχώρηση του ποσού των 150.000 ευρώ προς τους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε...

Σφοδρή μάχη με τις φλόγες σε βόρεια Εύβοια και Ολυμπία με εκκένωση οικισμών

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια και στην Ολυμπία από τις μεγάλες...

“Αυτή η παράταξη πάντοτε είχε ιστορικά δίκαιο, και ενώ πάντοτε ήταν με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, πάντοτε κάτι συνέβαινε και έπρεπε να απολογείται”, τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Τρικάλων.

“Είναι αυτό για το οποίο έχω μιλήσει πολλές φορές. Λέγεται ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Μηχανισμοί ολόκληροι, επικοινωνιακοί, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί έπρεπε να μας ενοχοποιούν, να μας στοχοποιούν, να μας καθυβρίζουν, να μας ταπεινώνουν”.

Αναλύοντας στη συνέχεια ο κ. Βορίδης τι έγινε σε αυτές τις εκλογές, είπε:

“Τι έγινε για πρώτη φορά; Αυτό πρωτίστως και κυρίως οφείλουμε να πιστώσουμε στο σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος επειδή είναι πολύ μεθοδικός και τεχνοκρατικά συγκροτημένος, έκατσε και έφτιαξε ένα πάρα πολύ αναλυτικό πρόγραμμα. Αναλυτικό και απολύτως ειλικρινές. Με δύο λόγια εμείς δεν έχουμε τάξει κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε υποσχεθεί με το πρόγραμμά μας μόνο όσα μπορούμε να κάνουμε”.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας για το πρόγραμμα, αυτό που παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό, τόνισε:

“Ο Κυριάκος έφτιαξε ένα πρόγραμμα πάρα πολύ σαφές, παίρνοντας τον κίνδυνό του. Είχε μέσα όλα εκείνα τα ζητήματα που απετέλεσαν διαχρονικά εδώ και 40 – 50 χρόνια, την αποδόμηση όλων αυτών των ζητημάτων, τον αντίποδα αν θέλετε, το αντίπαλον δέος, όλων αυτών των θεμάτων, των προγραμματικών θέσεων που ήταν τα ιερά και τα όσια της Αριστεράς”.

Ο κ. Βορίδης έφερε ως παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο, λέγοντας:

“Για πήγαινε να μιλήσεις πριν δέκα χρόνια για την κατάργηση του ασύλου; Θα πέφτανε να σε φάνε. Θα μου πει κάποιος δεν είχε ξανακαταργηθεί το άσυλο; Αληθές. Επί Διαμαντοπούλου. Με μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Ναι. Αλλά προσέξτε. Με απόφαση του Κοινοβουλίου αυτή. Τώρα υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Το άσυλο το καταργήσαμε σε εκτέλεση απόφασης του λαού. Ο λαός αποφάσισε την κατάργηση του ασύλου και εμείς υλοποιήσαμε την απόφαση του λαού. Τεράστια διαφορά”.

Επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησε στην αναφορά κι άλλου παραδείγματος, τονίζοντας:

“Για πήγαινε δέκα χρόνια πίσω να μιλήσεις για μείωση φόρων σε επιχειρήσεις. Τι θα ήσουνα δέκα χρόνια πίσω; Εκπρόσωπος του καπιταλισμού, ο εκπρόσωπος των μεγαλοεπιχειρηματιών που πίνουν το αίμα του λαού… Τα θυμάστε όλα αυτά; ‘Αμα υπήρχε κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα έπρεπε να την κλείσουν, γιατί σήμαινε πως έπινε το αίμα του λαού”.

Τώρα, συνέχισε ο κ. Βορίδης την κάναμε την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, και όχι ως μια κυβέρνηση που επέλεξε να την κάνει, αλλά την κάναμε εις εκτέλεση της εντολής και απόφασης του λαού. Ο λαός, κατάλαβε , διευκρίνισε, ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επιχειρήσεις, από την ιδιωτική πρωτοβουλία, από τη μεριά της οικονομίας, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις, ο λαός το ψήφισε και η κυβέρνησή μας το υλοποίησε, αυτή είναι η τεράστια διαφορά”.

Ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “είναι αλληλέγγυος με τους μπαχαλάκηδες, αλληλέγγυος με το παρακράτος αυτό της άκρας αριστεράς…”.

“Για πρώτη φορά διαμορφώνεται, μία σημαντική προϋπόθεση μετά από 40 χρόνια. Για πρώτη φορά, τώρα. Αυτό το οποίο γίνεται τώρα είναι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να διαμορφώσει όρους ανατροπής της ηγεμονίας της Αριστεράς, εμπέδωσης της ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς και να κρατήσει όχι απλώς την κυβέρνηση αλλά, τις ιδέες μας κυρίαρχες στην Ελλάδα, να την απελευθερώσει, να την κάνει ξανά μεγάλη, σπουδαία, να τη φέρει εκεί που της αξίζει, αυτό που θέλουμε όλοι. Αυτό γίνεται τώρα, μετά από 40 χρόνια. Αυτό είναι που αλλάζει”.

Επίσης ο κ. Βορίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε έναν όρο, επισημαίνοντας πως αυτός είναι η επιτυχής διακυβέρνηση της χώρας. Η χώρα, εξήγησε, πρέπει να κυβερνηθεί επιτυχώς, γιατί τότε αυτά που έχουμε πει θα φανεί ότι παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα στην πράξη για την κοινωνία και τους πολίτες. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρθηκε και στον απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που έχει επιτύχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς επίσης και τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020. Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει πολύ πιο πέρα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης, έχοντας δημιουργήσει προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν στην επίλυση μίας σειράς ζητημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο για χρόνια. Μίλησε για μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω της μείωσης του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και της δραστικής μείωσης του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9%. Ενώ, σε ό,τι αφορά τη μείωση του κόστους παραγωγής, τόνισε πως επήλθε μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22%, ενώ θα ακολουθήσει και επιπλέον μείωση κατά 8% εντός του 2020. Παράλληλα διατηρήθηκε σταθερό το αφορολόγητο, κ.ά.

“Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξασφάλιση ενός ικανού και αξιοπρεπέστατου εισοδήματος στους αγρότες”.

Έχουμε πρόγραμμα για να ενισχύσουμε το εισόδημα των παραγωγών, και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η αφορμή για την παρουσία μου εδώ είναι η κοπή της πίτας. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που είμαι κοντά με τις κομματικές μου οργανώσεις, οι οποίες και μετά τις εκλογές εξακολουθούν να παίζουν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Βέβαια η ιδιότητά μου ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, συνδυασμένη με το γεγονός ότι τα Τρίκαλα είναι μια κατεξοχήν αγροτική, κτηνοτροφική περιοχή, νομίζω θα δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και το έργο που έχουμε κάνει αυτό το εξάμηνο στην κυβέρνηση, αλλά και κυρίως το πρόγραμμα το οποίο έχουμε προκειμένου να ενισχύσουμε το εισόδημα των παραγωγών, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσουμε όσο δυνατόν περισσότερη και μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική ζωή του τόπου, για τον πρωτογενή τομέα”.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Ξεκινά η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ξεκινά η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας...

Θεσσαλία-προγράμματα voucher: Περισσότερα από 7.500 παιδιά δωρεάν σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Περισσότερα από 7.500 παιδιά από οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας καθώς και παιδιά με ειδικές ανάγκες σε όλη τη...

Θεσσαλία: Ξεκινούν τα μέτρα διαχείρισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων

Με αίτημα των πληττόμενων παραγωγών στα κατά τόπους Δασαρχεία, τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής ή τον ΕΛΓΑ ξεκινούν τα μέτρα για την διαχείριση του...

Μετέωρα: Αποκατάσταση Ι.Ν. Παναγίας της Ιεράς Μόνης Λιμποχώβου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης του Ι. Ναού Παναγίας της Ι. Μονής Λιμποχώβου Δήμου Μετέωρων, με έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η...

Πήλιο: Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί

Έργα που εκσυγχρονίζουν την αγροτική παραγωγή και προστατεύουν το περιβάλλον προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου. Αναδείχτηκε ανάδοχος στο έργο «Υδραυλικά...

Παλαμάς: 800.000 ευρώ για τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων

Στη φάση της υλοποίησης περνά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Καθαρισμοί - αποκαταστάσεις ποταμών και ρεμάτων Δήμου Παλαμά», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ,...

Στην ίδια κατηγορία: