8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Θεοδωρικάκος: 12 εκ. ευρώ για έργα στο δήμο Λαρισαίων

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της παρουσίας του υπουργού στην Λάρισα.

Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση υπουργού και δημάρχου πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, με τον κ. Θεοδωρικάκο με δηλώσεις του να εγγυάται την χρηματοδότηση με 12 εκατ. ευρώ έργων που είχαν ενταχθεί από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», όπως η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην Τούμπα, αλλά και αντικαταστάσεις δικτύων από την ΔΕΥΑΛ, όπως και η επέκταση του βιολογικού της Γιάννουλης.

- Advertisement -

Επίσης, κατά τη συνάντησή του οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Καλογιάννης συζήτησαν και για θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση με δεδομένη και την πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να ξεκινήσει συζήτηση για τις αρμοδιότητες και το θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:

Για έργα 12 εκατ. ευρώ στο δήμο Λαρισαίων δεσμεύτηκε ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την σημερινή συνάντηση. Στο χρόνο που είχαμε κάναμε μια δημιουργική συζήτηση.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, μέσα στο Μάρτη, θα διαμορφώσει τις δικές της απόψεις για τις αρμοδιότητες και το θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης. Δήλωσα, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, πως σε ότι με αφορά προσωπικά και με βάση την εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση θα στηρίξω όποια πολιτική θα πάει την Αυτοδιοίκηση μερικά βηματα μπροστά. Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές απόψεις και θέσεις. Με ενδιαφέρει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης και βεβαίως σ΄ αυτή την προσπάθεια που ξεκινάει το υπουργείο Εσωτερικών είμαι διατεθειμένος να στηρίξω κάθε θετικό μέτρο.

Από εκεί και πέρα, το ουσιαστικό για το Δήμο Λαρισαίων αφορά στις δηλώσεις του υπουργού για σημαντικά έργα που αφορούν στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μας έχει ενταγμένα σημαντικού ύψους στον «Φιλόδημο» και υλοποιούμε έργα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχει σταματήσει να υπάρχει και είμαστε μπροστά σε μια μετάβαση. Ευχαριστώ τον υπουργό για την δέσμευση του για χρηματοδότηση έργων όπως η ανέγερση διδακτηρίου για το 24ο Δημοτικό Σχολείο στην Τούμπα και τα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης όπως και η επέκταση του βιολογικού της Γιάννουλης. Είναι σημαντικά έργα για το Δήμο μας.

Τέλος, πρέπει να πω πως αισθάνομαι μια οικειότητα αφού το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το σπίτι μας, το σπίτι της Αυτοδιοίκησης και ο εκάστοτε υπουργός είναι ο άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε και πρέπει να συνομιλομε Ως δήμαρχος μιας πόλης, από τις μεγαλύτερες της χώρας, είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ, να συνομιλούμε για το καλό της Λάρισας.»

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνάντησης ο δήμαρχος Λαρισαίων προσέφερε στον κ. Θεοδωρικάκο κασετίνα με αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων της Λάρισας.

Ροή Ειδήσεων

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Σκρέκας: Έως 6 δισ. θα ανακτηθούν σε 12 μήνες από τα υπερ-έσοδα στην παραγωγή ρεύματος

Σε 6 δισ. ευρώ εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το ύψος των ποσών που θα ανακτήσει μέσα σε 12...

Πρωτιά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μετάβασης του συνόλου των έργων,...

Νέος συνθετικός χλοοτάπητας στο βοηθητικό στάδιο Αλκαζάρ

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες ανακαίνισης του βοηθητικού χώρου του σταδίου Αλκαζάρ, που μετατρέπεται σε σύγχρονο...

Αμέτρητα σημειωματάρια τέχνης & Frida Kalo

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου για 10η συνεχόμενη χρονιά, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι Καλοκαιρινές...

Στην ίδια κατηγορία: