8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορά μας φυλάσσονται δυνατά

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύσεις για παλιούς και νέους κτηνοτρόφους

Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ με τον Σπήλιο Λιβανό, είχαν ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και οι πρόεδροι...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Παγκρήτια και Συν/κή Τράπεζα Χανίων

Η Παγκρήτια Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων προχώρησαν στην υπογραφή Memorandum of Understanding (ΜΟU) μετά από...

Συμφωνία ΔΕΗ με Selath Holdings για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Συμφωνία με τη Selath Holdings στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της...

Τα σύνορά μας φυλάσσονται πάρα πολύ δυνατά. Όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο του Μοσχάτου της όπου εξήγγειλε δύο έργα που αφορούν την αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μοσχάτου και την κατασκευή προπονητηρίου στο κλειστό του μπάσκετ.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες στηρίζουν θερμά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο και στα νησιά μπροστά στην απειλή εισβολής παράνομων μεταναστών υπό την καθοδήγηση του καθεστώτος της Τουρκίας και τόνισε: «Όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτή την πολύ κρίσιμη εθνική αποστολή που επιτελούν».
Ο κ. Θεοδωρικάκος το βράδυ της Τρίτης επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

Συζήτησε με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα περιοχής και ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τα εξής έργα:
-Την κατασκευή νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μοσχάτου
-Την κατασκευή κλειστού γηπέδου – προπονητηρίου στο χώρο του μπάσκετ
-Την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για τις μελέτες που αφορούν την αντιπυρική προστασία των Σχολείων του Δήμου
-Την αγορά απορριμματοφόρου
-Την ολοκλήρωση των έργων στους παιδικούς σταθμούς.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εξετάζεται τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε σήμερα τον υπουργό μας, τον υπουργό Δήμων και των Περιφερειών, τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.
Πρώτα απ’ όλα θέλω να τον ευχαριστήσω για τη σημερινή του επίσκεψη και βέβαια θα ακολουθήσει και δεύτερη επίσκεψη την επόμενη Δευτέρα στο δημαρχείο του Ταύρου για να συζητήσουμε και τα προβλήματα του Ταύρου.
Σήμερα η επίσκεψη είχε την έννοια ότι υπογράφτηκαν δύο (2) μεγάλα έργα για την περιοχή του δήμου μας: την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μοσχάτου και η κατασκευή ενός προπονητηρίου κλειστού στο γήπεδο του μπάσκετ, όπως επίσης οι πυρασφάλειες των σχολείων, το απορριμματοφόρο και η ολοκλήρωση του έργου των παιδικών σταθμών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για όλα αυτά που έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Θα είμαστε μαζί του για κάθε ενέργεια που έχει να κάνει για το καλό της Αυτοδιοίκησης και ξέρουμε ότι βελτιώνονται πολύ τα πράγματα με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη και ελπίζουμε όπως έγινε σήμερα έτσι ο υπουργός θα είναι κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοντά στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για να ακούει τα προβλήματα των δημοτών.
Θα ήθελα να σημειώσω αυτό που είπε ο υπουργός στην αρχή ότι ‘‘πολιτική και πολιτικός είναι αυτός που είναι κοντά στον πολίτη, σε αυτόν τον πολίτη που πασχίζει κάθε μέρα να ζήσει, να επιβιώσει, έτσι ώστε να έχουμε μια πατρίδα υπερήφανη και άξια για τους πολίτες της”».
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:
«Δήμαρχε μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στενή και δημιουργική συνεργασία που έχουμε. Είναι υποχρέωση του υπουργείου Εσωτερικών να είναι δίπλα στους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Βρίσκομαι δίπλα σε όλους τους δήμους και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη στήριξη και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Σήμερα είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε για το γήπεδο ποδοσφαίρου εδώ στο Μοσχάτο, που θα αποκτήσει τον δικό του χλοοτάπητα και το γηπεδάκι του μπάσκετ που θα μετατραπεί σε κλειστό για να μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμο και λειτουργικό. Το ίδιο γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και αυτό είναι μια σημαντική υποχρέωση και προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και του κράτους στο δικαίωμα των νέων παιδιών και όλων των ανθρώπων να αθλούνται. ΄
Είχε μεγάλο ενδιαφέρον για ’μενα και η υπόλοιπη συζήτηση που κάναμε, γιατί σε ολόκληρη τη χώρα οι Έλληνες ανησυχούν για όσα συμβαίνουν στα ανατολικά μας σύνορα, αλλά υποστηρίζουν με θέρμη, με όλη τους τη δύναμη και με αίσθημα πατριωτισμού και εθνικής ευθύνης, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ώστε να μείνουν κλειστά τα σύνορα και στον Έβρο και στα νησιά μας από την απειλή που καθοδηγεί το καθεστώς της Τουρκίας με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με προσφυγιά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ύστερα από εμφυλίους πολέμους και από μεγάλες καταστροφές. Δεν πρέπει κανείς να έχει καμιά αμφιβολία ότι τα σύνορά μας φυλάσσονται, πάρα πολύ δυνατά. Όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτήν την πολύ κρίσιμη εθνική αποστολή που επιτελούν.
Θα ’μαστε ξανά μαζί σε πολύ λίγες μέρες για να επισκεφτούμε και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ταύρου και να συζητήσουμε και με τον αθλητικό κόσμο στον Ταύρο και να ’δουμε πως θα συμβάλλουμε σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα, ότι πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αυθαίρετες, δεν έχουν πολεοδομική άδεια. Σχεδιάζουμε πάρα πολύ σύντομα μια παρέμβαση, αλλά για αυτά τα θέματα θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά την επόμενη Δευτέρα, συζητώντας με τους αθλητικούς φορείς του Ταύρου».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΑΑΤ: 89,9 εκατ. ευρώ για βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία

Το ΥΠΑΑΤ ενέκρινε πιστώσεις συνολικού ύψους 89,9 εκατ. ευρώ για προγράμματα βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας. Διαβάστε τις...

Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.165, εκ των οποίων...

ΟΠΕΚΕΠΕ/Βασική Ενίσχυση: Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ σε 521.657 αγρότες

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 26/10/20221, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τον προγραμματισμό του, η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους...

Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού

Μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός στην οποία συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου...

Θλίψη και πένθος για την Φώφη Γεννηματά – Η πορεία που χάραξε και η πολιτική παρακαταθήκη

Σε πένθος βρίσκεται η χώρα με την ηχηρή πρόωρη απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Επίσημα έχει...

Συμφωνία ΔΕΗ με Selath Holdings για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Συμφωνία με τη Selath Holdings στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, που προβλέπει ότι ο...

Στην ίδια κατηγορία: