8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα απολιγνιτοποίησης

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία...

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με διεθνείς φορείς επεξεργάζεται λύσεις για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε στην Καστοριά.

Η Διϋπουργική Επιτροπή υπό τον κ. Χατζηδάκη θα αξιοποιήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν καθώς, όπως είπε και τις προτάσεις των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι ανάλογα με την πορεία του προγράμματος μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, θα πρέπει να υπάρξει και ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας. «Η πολιτεία οφείλει, στη Δυτική Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι με τη συνεργασία όλων, «τα προβλήματα πρέπει να μετατραπούν σε ευκαιρίες, ώστε να πάμε πιο γρήγορα μπροστά».

- Advertisement -

Απαντώντας σε επισημάνσεις δημάρχων, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι πράγματι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια υπηρεσία «νεφέλωμα». Όπως είπε, έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ συγκεκριμένες προτάσεις και κάλεσε τους Δημάρχους να υποβάλλουν και τις δικές τους προτάσεις για το ποιες αρμοδιότητες πρέπει να μεταφερθούν από τις Αποκεντρωμένες στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Αναφερόμενος στην προωθούμενη από το υπουργείο Εσωτερικών ρύθμιση για την κάλυψη έλλειψης προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, μέσω συμβάσεων της ΕΕΤΑΑ με το ΤΕΕ και μηχανικούς, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αναζητήθηκε ένα ευέλικτο σχήμα που θα δουλέψει παραγωγικά και αποτελεσματικά για τους δήμους που έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα για τους ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα έχει κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο και επανέλαβε ότι κανένα έργο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» δεν θα χαθεί, ενώ κάλεσε τους δημάρχους να καταγράψουν τις προτεραιότητές τους ενόψει του νέου προγράμματος.

Το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών είχε συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη.

Χθες συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημ. Σαββόπουλου και δημάρχων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Π.Ε. Καστοριάς.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα...

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Στην ίδια κατηγορία: