8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Θεοδωρικάκος: Εντολή λαού στον Μητσοτάκη να ενώσει τους Έλληνες

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τρεις εντολές πήρε ο πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό. Η πρώτη είναι να ανατάξει την οικονομία, ώστε όλοι οι Έλληνες να διεκδικήσουν μερίδιο σε μια καλύτερη ζωή. Η δεύτερη εντολή που πήρε ήταν να κάνει επιτέλους την Ελλάδα κράτος και οι Έλληνες να αισθανθούν ασφάλεια για την ζωή τους μέσα στη χώρα, αλλά και ασφάλεια απέναντι στους γείτονες της χώρας μας, και ιδίως αυτούς εξ ανατολών που με προκλητικό τρόπο απειλούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Και η τρίτη εντολή που πήρε ο πρωθυπουργός ήταν να ενώσουμε τους Έλληνες. Να βάλουμε ένα τέλος οριστικό στον τεχνητό διχασμό που προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, με κραυγές του είδους ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Εμείς δεν ήρθαμε να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς ήρθαμε να τελειώσουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε μια καινούρια προσπάθεια όπου θα ενώσουμε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, από τον Τύρναβο της Λάρισας, μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ, ενώ άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι οι «Έλληνες ταλαιπωρηθήκαν τα προηγούμενα χρόνια και η προηγούμενη τετραετία είχε γεννήσει ψεύτικες ελπίδες».

- Advertisement -

Μιλώντας για τον σχεδιασμό και τις πολιτικές της κυβέρνησης, ο υπουργός εσωτερικών, είπε ότι «έχουμε την υποχρέωση να πάμε μπροστά», ενώ μιλώντας για τον τομέα της οικονομίας, είπε ότι «είναι βέβαιο ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολογίας, και στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τον ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια σημαντική μείωση της φορολογίας».

«Όλοι μας πληρώνουμε 22% λιγότερο ΕΝΦΙΑ και από την επόμενη χρονιά θα πληρώνουμε ακόμη 8% λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Οι Έλληνες δεν θα ντρεπόμαστε και δεν θα φοβόμαστε για την ιδιοκτησία μας με την οποία είμαστε ταυτισμένοι. Γιατί ναι ο Έλληνας, η μεσαία τάξη και κάθε ελληνική οικογένεια είναι ταυτισμένοι με την ακίνητη περιουσία την οποία έκανε ύστερα από σκληρή δουλειά», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μεταξύ άλλων είπε, ότι κυβέρνηση μειώνει σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές, βάζει τέλος στην «Εισφορά Αλληλεγγύης σε βάθος τετραετίας και τέλος στο Τέλος Επιτηδεύματος, για να τονίσει πως «η οικονομία απελευθερώνεται από την γάγγραινα της υπερφορολόγησης την οποία είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση από την ιδεοληψία και την ανικανότητα της».

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο δημογραφικό πρόβλημα τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα γενιά, να ανασάνει η οικονομία, να γίνουν δουλείες προκειμένου κάθε νέο ζευγάρι να θέλει να χτίσει την ζωή του και την οικογένεια του στην Ελλάδα».

Επίσης μίλησε για την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα χρωστάει στους ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου». Όπως είπε, πρέπει να γίνουν βήματα για περισσότερη μείωση της φορολογίας των αγροτών, να στηριχθούν οι καινοτόμες αγροτικές δράσεις ώστε τα νέα παιδιά να φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες της γης με προσφορά στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το ζήτημα που απασχολεί την περιοχή του Τυρνάβου και αφορά το τσίπουρο, σημειώνοντας ότι «είναι κάτι που οφείλουμε να κουβεντιάσουμε με όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Μιλώντας για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, ο υπουργός Eσωτερικών, αναφέρθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής τονίζοντας ότι «αν δεν είχαμε κάνει πράξη μέσα στις πρώτες 20 ημέρες της κυβερνητικής θητείας το νόμο που διόρθωνε τα τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας από την απλή αναλογική, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Για τον τομέα των έργων στην τοπική αυτοδικοίκηση και το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, ο κ. Θεοδωρικάκος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει μέσα έργα 1,3 δις ευρώ ενώ στο ταμείο είχε 130 εκατ. ευρώ».

«Δεν παραδοθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός εσωτερικών και συμπλήρωσε: «Δώσαμε μάχη σκληρή. Πήγαμε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μιλήσαμε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με την Περιφέρεια και βρήκαμε μια σπουδαία λύση η οποία θα μας βοηθήσει επιτέλους να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα έργων που έχει ανάγκη η χώρα».

Με βάση το παραπάνω ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον δήμο Τυρνάβου, «πρόκειται να ενταχθούν αμέσως στο νέο πρόγραμμα έργων, έργα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για τον δήμο Τυρνάβου». Όπως τόνισε πρόκειται για έργα που αφορούν την βελτίωση και αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, την αγροτική οδοποιία». Επίσης αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό ώστε να ενταχθεί και το κολυμβητήριο της πόλης σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημείωσε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες και να ετοιμαστούν νόμοι «οι οποίοι στοχεύουν ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι αρμοδιότητες των δήμων, έναντι του κράτους αλλά και και να περάσουν νέες αρμοδιότητες, χρήματα και προσωπικό στους δήμους τις Περιφέρειες, από τις Αποκεντρωμένες διοικήσεις».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει την αυτοδιοίκηση γιατί πιστεύει ότι είναι ένας απαραίτητος δημοκρατικός θεσμός που βοήθησε την κοινωνική συνοχή τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία «Σημασία για εμένα είναι ότι τουλάχιστον όλα τα παιδιά που έφυγαν από την χώρα τα χρόνια της κρίσης θα έχουν χωρίς εξαίρεση το δικαίωμα να ψηφίζουν από τη χώρα την οποία πήγαν» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Θεoδωρικάκος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νομό Λάρισας, είχε συνάντηση και με τους δημάρχους του Τυρνάβου, Λάρισας και Φαρσάλων, αλλά και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα...

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Στην ίδια κατηγορία: