8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Θεοδωρικάκος: «Δεν υπάρχει ανάπτυξη αν δεν λυθεί το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων»

Διαβάστε επίσης:

«Δεν υπάρχει ανάπτυξη, βιώσιμη οικονομική προοπτική, ποιότητα ζωής, κράτος και ασφάλεια αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Ζάππειο, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης παρουσίασε το σχέδιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί μέσα στην παρούσα τετραετία με τον πιο αποτελεσματικό και πολιτισμένο τρόπο και ζήτησε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα, εκδήλωσε τη στήριξή του στο σχέδιο που ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης, το οποίο χαρακτήρισε καινοτόμο.

«Είναι καινοτόμο, γιατί περιλαμβάνει και νέες προσπάθειες και πρωτοβουλίες και πιστεύω ότι στο τέλος της τετραετίας, με τα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα έχει θα μπορούμε όλοι μαζί να πούμε ότι η περιφέρεια Αττικής, η κυβέρνηση, οι δήμοι, οι πολίτες της Αττικής, όλοι μαζί ενωμένοι, δώσαμε μια μάχη και την κερδίσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είπε τα εξής:

«Πανοσιολογιώτατε
Αγαπητέ φίλε Κωστή Χατζηδάκη, συνάδελφε υπουργέ,
Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριοι Δήμαρχοι,

Εκπρόσωποι των φορέων της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, της πρωτεύουσας της Ελλάδας, της Αττικής, η σημερινή μέρα είναι πάρα πολύ σημαντική. Έτσι πιστεύω ότι θα καταγραφεί στο πέρασμα αυτής της τετραετίας κ. Πατούλη, της πρώτης που έχετε ως εκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής.

Πριν από 6,5 μήνες ο ελληνικός λαός έκανε μια επιλογή. Έδωσε εντολή σε αυτήν την κυβέρνηση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, να κάνει πράξη δύο σπουδαία πράγματα: Πρώτο την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και το δεύτερο την ανασυγκρότηση του κράτους με έμφαση στην ασφάλεια. Δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει βιώσιμη οικονομική προοπτική για την Ελλάδα, δεν υπάρχει ποιότητα ζωής και δεν υπάρχει κράτος και ασφάλεια αν δεν λύσουμε οριστικά μέσα σε αυτήν την τετραετία με τον πιο αποτελεσματικό και πολιτισμένο τρόπο, το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Αυτήν την αλήθεια οφείλουμε να την συνειδητοποιήσουμε όλοι. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε πολύ στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Μιλάμε πάρα πολύ συχνά με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του και μου είναι πολύ γνωστό, γιατί από κοινού, στην πραγματικότητα, έχουμε επεξεργαστεί, το σχέδιο που θα παρουσιαστεί σήμερα. Υπάρχει πλήρης στήριξη στο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του. Πιστεύω ότι είναι ένα σχέδιο ρεαλιστικό. Συνδυάζει όλες τις αναγκαίες μορφές και δράσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Είναι καινοτόμο, γιατί περιλαμβάνει και νέες προσπάθειες και πρωτοβουλίες και πιστεύω ότι στο τέλος της τετραετίας, με τα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα έχει, θα μπορούμε όλοι μαζί να πούμε ότι η Περιφέρεια Αττικής, η κυβέρνηση, οι δήμοι, οι πολίτες της Αττικής, όλοι μαζί ενωμένοι, δώσαμε μια μάχη και την κερδίσαμε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, δίνει μεγάλο βάρος στην προώθηση της πραγματικής ανακύκλωσης. Υλοποιούμε ένα Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε συνεργασία με πέντε δήμους, Πρόγραμμα το οποίο καθιερώνεται μέσα στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής καθώς έχει ανακηρύξει το 2020 έτος ανακύκλωσης. Και αυτό σκοπεύουμε ότι πρέπει να γίνει σε ολόκληρη τη χώρα.

Είμαστε υπέρ του υγειούς ανταγωνισμού της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Τίποτα στη χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς την επιχειρηματικότητα. Άρα, όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο, μέσα σε συνθήκες νόμιμου και υγειούς ανταγωνισμού, θα πρέπει να συμβάλλουν στο να γίνει πράξη ο σχεδιασμός που θα ανακοινώσει συνολικά ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ, το πρόγραμμα και το σχέδιό σου, να γίνει πράξη με ταχύτατο ρυθμό. Δεν πρέπει κανείς να έχει καμία αμφιβολία, ότι ολόκληρη η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί σε αυτήν την υπόθεση, αλλά πάνω απ’ όλα η κοινωνία, οι πολίτες της Αττικής θα βάλουμε πλάτη ώστε αυτό το πρόβλημα να βρει οριστική λύση μέσα σε αυτήν την τετραετία».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Σκρέκας: Έως 6 δισ. θα ανακτηθούν σε 12 μήνες από τα υπερ-έσοδα στην παραγωγή ρεύματος

Σε 6 δισ. ευρώ εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το ύψος των ποσών που θα ανακτήσει μέσα σε 12...

Πρωτιά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μετάβασης του συνόλου των έργων,...

Νέος συνθετικός χλοοτάπητας στο βοηθητικό στάδιο Αλκαζάρ

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες ανακαίνισης του βοηθητικού χώρου του σταδίου Αλκαζάρ, που μετατρέπεται σε σύγχρονο...

Αμέτρητα σημειωματάρια τέχνης & Frida Kalo

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου για 10η συνεχόμενη χρονιά, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι Καλοκαιρινές...

Στην ίδια κατηγορία: