8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Επτά καινοτόμες θεματικές για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύοντας τον καταλυτικό ρόλο του θεσμού της περιφερειακής διοίκησης στην παραγωγή και υλοποίηση νέων ιδεών και καινοτομίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης σε συνεργασία με την εφημερίδα «Ελευθερία» διοργανώνουν το II Eυρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα.

Ζητούμενο του συνεδρίου είναι ο εντοπισμός των νέων επενδυτικών και παραγωγικών τάσεων καθώς και των προκλήσεων που δημιουργούνται για τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και η μετατροπή τους σε εφαρμόσιμα στρατηγικά σχέδια με στόχο την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και των επιχειρήσεών της, προς όφελος των ανθρώπων και της ελληνικής οικονομίας.
Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου έχουν ως εξής:
• Βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή και κυκλική οικονομία.
• Βιομηχανία, καινοτομία, επενδύσεις, ανάπτυξη, δικαιοσύνη.
• Εκπαίδευση – Απασχόληση.
• Περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη – Η περιφέρεια Θεσσαλίας το 2030
• Υγεία – Προκλήσεις, Στόχοι.
• Υποδομές – Ενεργειακές εξελίξεις – Περιβάλλον – Αχελώος.
• Τουρισμός, θεματικός τουρισμός, αγροτουρισμός, πολιτισμός στους 4 θεσσαλικούς νομούς
Το ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ., ενώ σε αυτό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν προσωπικότητες της πολιτικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, διπλωμάτες, εκπρόσωποι οργανισμών, φορέων αλλά και επιχειρηματίες προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας.
Παράλληλες δράσεις
Κατά τις δύο ημέρες του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί ποικίλες δράσεις για την καινοτομία και την τουριστική ανάδειξη της Θεσσαλίας.
Προβολή
Φιλοδοξώντας το συνέδριο να αποτελέσει ορόσημο σε επίπεδο Περιφέρειας, ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας «Ελευθερία» θα καλύπτουν και θα προβάλλουν διεξοδικά τις εργασίες του, με συνεντεύξεις των ομιλητών, ρεπορτάζ και άρθρα καθιστώντας συμμέτοχη στη συζήτηση, την τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, έγκριτα τηλεοπτικά κανάλια, περιφερειακές εφημερίδες και έγκυρα ειδησεογραφικά sites θα ενισχύσουν την προβολή και δυναμική του συνεδρίου.
Κάθε συνεδρία αποτελείται από εξειδικευμένο πάνελ ομιλητών και θα συντονίζεται από δημοσιογράφο, ενώ θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη και προβολή του συνεδρίου μέσω streaming στο site www.events.eleftheria.gr
Mεγάλοι υποστηρικτές: EXALCO, INTERCOMM FOODS, ANIMUS, MIKEL.
Υποστηρικτές: ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, CHIPITA, ΣΟΦΛΑ, ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, FASHION CITY OUTLET, TEDRA, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Υποστηρικτές επικοινωνίας: TRT, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΡΗΤΗ TV.
Σημειώνεται ότι η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προεγγραφή.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές στο www.events.eleftheria.gr και στα instagram: ii European development forum, Facebook: @thessalycongress.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: