8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Διαφωνίες για μετονομασία πλατείας στον Ελληνόπυργο

Διαβάστε επίσης:

Η πρόθεση Ελληνοπυργιωτών να τιμήσουν τον πέρυσι θανόντα συγχωριανό τους πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα δίνοντας το όνομά του στην κεντρική πλατεία του χωριού, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία καθώς εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες οι οποίες μεταφέρθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου.

Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στο ότι αυτή η κίνηση θα σημάνει τη μετονομασία της πλατείας από «Αγίας Παρασκευής» που είναι σήμερα, εξέλιξη η οποία δεν είναι επιθυμητή για μερίδα κατοίκων.

Κατά τη συζήτηση οι αντιδρώντες υποστήριξαν, όπως αναφέρει η “Ελευθερία” ότι η έκταση της πλατείας ανήκει στην εκκλησία και από την πλευρά τους οι υποστηρικτές της νέας ονομασίας ότι αποτελεί ιδιοκτησία της κοινότητας οπότε αρκεί η απόφαση του τοπικού συμβουλίου.Όμως,στο προηγούμενο τοπικό συμβούλιο Ελληνόπυργου πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές δυο μέλη του, ενώ αρχικά είχαν υπογράψει την απόφαση ονοματοδοσίας, ακολούθως ανακάλεσαν!

- Advertisement -

Το θέμα παρέμεινε σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα και πλέον καλείται να λάβει ξανά σχετική απόφαση το νέο τοπικό συμβούλιο Ελληνοπύργου, δεδομένου ότι κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου αποφάσισε να μην λάβει αυτό την απόφαση, αλλά να την αναπέμψει στο Τ.Σ. κι’ αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των αντιμέτωπων πλευρών να πραγματοποιηθεί παράλληλα και λαϊκή συνέλευση στο χωριό.

Την πρόταση αναπομπής της απόφασης κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης με βάση και γνωμοδότηση που είχε ζητηθεί (και γνωστοποιήθηκε στο σώμα) από το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρη.

Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίαςκ. Ολυμπία Διαμαντοπούλου επισήμανε πως δεν υπάρχει μετονομασία, αλλά ονομασία της πλατείας και κατέθεσε πρόταση να αποφασίσει το Δ.Σ. Μουζακίου να ονομαστεί η κεντρική πλατεία Ελληνοπύργου σε «Δημητρίου Γ. Σιούφα».

Οι δυο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία στο Δ.Σ. και το αποτέλεσμα ήταν να «περάσει» η πρόταση του Δημάρχου με 11 ψήφους υπέρ (συν του προέδρου της Τ.Κ. Ελληνόπυργου που όμως δεν προσμετράται).Η πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου έλαβε 10 ψήφους, ενώ τρείς δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν παρών.

Να σημειώσουμε ότι οι υποστηρικτές της ονομασίας επιθυμούν και την τοποθέτηση προτομής του αείμνηστου πρώην προέδρου της Βουλής, αλλά και επί σειρά πολλών ετών υπουργού και βουλευτή σε παλαιότερες κυβερνήσεις της Ν.Δ.

Ροή Ειδήσεων

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

21 έργα στο δρόμο Μουζάκι -Τύμπανος- Αργιθέα- όρια ν. Καρδίτσας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι- Τύμπανος -Αργιθέα- όρια νομού...

Στην ίδια κατηγορία: