8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Καρδίτσας: Σχεδιάζεται λειτουργία κοινωνικής κουζίνας

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΚΑ: Αναδρομικά σε 120.000 συνταξιούχους

Ετος… αναδροµικών θα είναι και το 2022, τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο, καθώς...

Βόλος: Καταδικάστηκε συμβολαιογράφος για σύνταξη πλαστής διαθήκης

Υπόθεση διαθήκης που συντάχθηκε από συμβολαιογράφο του Βόλου ενώ η 85χρονη γυναίκα νοσηλευόταν...

Εθνικό σχέδιο αναδασώσεων

Ο Γιώργος Αμυράς μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, είπε ότι...

- Advertisement -

Το έργο που επιτελεί ο Δήμος Καρδίτσας στο κοινωνικό τομέα είναι σημαντικό καθώς στηρίζει συνδημότες και τις οικογένειες τους που έχουν πραγματικές ανάγκες. Αυτό υποστήριξε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος μιλώντας το σε συνέντευξη τύπου με αντικείμενο την κοινωνική πολιτική του Δήμου. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι γίνεται σπουδαίο έργο στο τομέα της στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, με δεδομένο το γεγονός ότι οι ανάγκες στο κοινωνικό επίπεδο είναι μεγάλες. “Η Δημοτική αρχή με την Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης Ειδικών Ευπαθών Ομάδων, Εθελοντισμού και επικεφαλής την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ουρανία Σούφλα κάνει μεγάλο έργο και για αυτό συγχαίρω την ίδια και τους συνεργάτες της”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Ακόμη πρόσθεσε πως οι κοινωνικές δομές του Δήμου όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργούν στην κατεύθυνση στήριξης των συνδημοτών μας. Επίσης τόνισε ότι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη γίνονται κινήσεις για την λειτουργία και άλλων κοινωνικών δομών. Στη συνέχεια η κ. Σούφλα υπογράμμισε ότι γίνεται καθημερινό έργο στον κοινωνικό τομέα. Η κ. Σούφλα ευχαρίστησε τόσο τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας που έχουν την κοινωνική ευαισθησία και στηρίζουν με τις προσφορές τους την προσπάθεια του Δήμου για την παροχή στήριξης σε συμπολίτες μας. “Αυτές οι προσφορές μας έδωσαν τη δυνατότητα να στηρίξουμε μεμονωμένα άτομα και οικογένειες συμπολιτών μας αυτές τις άγιες ημέρες” είπε χαρακτηριστικά. Εξάλλου τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αντιδήμαρχος έκαναν ξεχωριστή αναφορά στο ΤΕΒΑ το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και στηρίζει με τρόφιμα όσους έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Η Δημοτική αρχή μίλησε για αναβάθμιση του προγράμματος, τονίζοντας ότι υπάρχει πλέον καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση. Τέλος η κ. Σούφλα ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη προωθείται και η οργάνωση κοινωνικής κουζίνας. Ειδικότερα κάνοντας απολογισμό για τη δράση του Δεκεμβρίου η κ. Σούφλα έδωσε στη δημοσιότητα και τα παρακάτω στοιχεία:
Απολογισμός Δεκεμβρίου
Ο Δήμος Καρδίτσας και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης Ειδικών Ευπαθών Ομάδων, Εθελοντισμού -Κοινωνικό Παντοπωλείο για το μήνα Δεκέμβριο 2019 προσέφερε:
Σε 350 οικογένειες τρόφιμα, νωπά κρέατα, γαλακτοκομικά είδη, γλυκά, λαχανικά, φρούτα, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α. Σίτισε 350 άτομα από φαγητό του Μουσικού σχολείου.
Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έγινε διανομή τροφίμων (ελαιόλαδο, τρόφιμα, κρέατα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας) σε 33 χωριά του Νομού μας μέσω των προέδρων τους (σύνολο 500 πακέτα).
Έκτακτη διανομή σε 480 οικονομικά ασθενείς οικογένειες του Δήμου Καρδίτσας σε κρέας και κοτόπουλο, λάδι, τυρί και ψάρι (η διανομή πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις 23/12/19 και 27/12/19). Σε 50 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δόθηκε βρεφικό γάλα. Μηνιαία διανομή γάλατος σε 106 καθαρίστριες του νομού Καρδίτσας.
Ενισχύσαμε 20 οικογένειες από το σύλλογο ΑΜΕΑ Καρδίτσας.
Ενισχύσαμε σε είδη 90 οικογένειες που διαμένουν στις εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ.
Στις 2 Δεκεμβρίου έγινε η μεγάλη χορηγία του ΤΕΒΑ 1830 άτομα με μεγάλο πακέτο διανομής.
Τα ανωτέρω δόθηκαν σε συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας.
Οι δράσεις μας για το μήνα Δεκέμβριο ήταν οι εξής:
Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ ΑΣΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με πρωτοβουλία της τοπικής ομάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας
Χριστουγεννιάτικο bazaar με την δημιουργία χειροποίητων γλυκισμάτων ημερολογίων, εικόνων καθώς και γούρια. Τα έσοδα του bazaar διατέθηκαν για την ενίσχυση της αποθήκης τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Τις μέρες των εορτών έγινε πρόσκληση από τον πρόεδρο της ακαδημίας Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Γιάννη Ποντίκα για συμμετοχή της Δομής μας στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους και μας προσέφεραν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια.
Τέλος, αυτό το μήνα έγινε η παρουσίαση του CD με ένα τραγούδι που τα έσοδα του θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κακοκαιρία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Αφορμή τόσο η διαχείριση της...

ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί σε Αεροπορία και Πυροσβεστική- Όλες οι αλλαγές

Με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,...

Στον δήμαρχο Τρικκαίων το νέο Δ.Σ. των τρικαλινών αστυνομικών

Εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική η επίσκεψη μελών του νέου ΔΣ της Ενωσης Αστυνομιών Υπαλλήλων Τρικάλων στον Δήμαρχο Τρικκαίων....

Βόλος: Καταδικάστηκε συμβολαιογράφος για σύνταξη πλαστής διαθήκης

Υπόθεση διαθήκης που συντάχθηκε από συμβολαιογράφο του Βόλου ενώ η 85χρονη γυναίκα νοσηλευόταν σε κλινική και δεν είχε...

Βόλος: Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την τύχη των γραμμών του θρυλικού “Μουτζούρη”

Τα ασφαλιστικά μέτρα για το έργο της δημοτικής αρχής Βόλου, που καλύπτει τις γραμμές του ιστορικού τραίνου του...

Δ. Τρικκαίων: Ξεκίνησε η κατασκευή 2 κυκλικών κόμβων στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη μεγάλο έργο ουσίας, με λύσεις για την κυκλοφορία οχημάτων, ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων. Από την Τετάρτη...

Στην ίδια κατηγορία: