8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Δήμος Καρδίτσας: Σχεδιάζεται λειτουργία κοινωνικής κουζίνας

Διαβάστε επίσης:

Τσιάρας: Προς όφελος των αδυνάτων η πιλοτική δίκη

Με τον θεσμό της πιλοτικής δίκης «θα επιλυθούν, πράγματι, υποθέσεις που αφορούν τραπεζικές...

Λιβανός: Τέλος τα ιστορικά δικαιώματα από το 2022

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που προκαλεί η νέα ΚΑΠ, στη Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ...

Λιβανός από Λάρισα: Επενδύουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού βαμβακιού

Κεντρική επιλογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί η επένδυση στα ποιοτικά...

Το έργο που επιτελεί ο Δήμος Καρδίτσας στο κοινωνικό τομέα είναι σημαντικό καθώς στηρίζει συνδημότες και τις οικογένειες τους που έχουν πραγματικές ανάγκες. Αυτό υποστήριξε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος μιλώντας το σε συνέντευξη τύπου με αντικείμενο την κοινωνική πολιτική του Δήμου. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι γίνεται σπουδαίο έργο στο τομέα της στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, με δεδομένο το γεγονός ότι οι ανάγκες στο κοινωνικό επίπεδο είναι μεγάλες. “Η Δημοτική αρχή με την Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης Ειδικών Ευπαθών Ομάδων, Εθελοντισμού και επικεφαλής την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ουρανία Σούφλα κάνει μεγάλο έργο και για αυτό συγχαίρω την ίδια και τους συνεργάτες της”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Ακόμη πρόσθεσε πως οι κοινωνικές δομές του Δήμου όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργούν στην κατεύθυνση στήριξης των συνδημοτών μας. Επίσης τόνισε ότι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη γίνονται κινήσεις για την λειτουργία και άλλων κοινωνικών δομών. Στη συνέχεια η κ. Σούφλα υπογράμμισε ότι γίνεται καθημερινό έργο στον κοινωνικό τομέα. Η κ. Σούφλα ευχαρίστησε τόσο τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας που έχουν την κοινωνική ευαισθησία και στηρίζουν με τις προσφορές τους την προσπάθεια του Δήμου για την παροχή στήριξης σε συμπολίτες μας. “Αυτές οι προσφορές μας έδωσαν τη δυνατότητα να στηρίξουμε μεμονωμένα άτομα και οικογένειες συμπολιτών μας αυτές τις άγιες ημέρες” είπε χαρακτηριστικά. Εξάλλου τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αντιδήμαρχος έκαναν ξεχωριστή αναφορά στο ΤΕΒΑ το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και στηρίζει με τρόφιμα όσους έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Η Δημοτική αρχή μίλησε για αναβάθμιση του προγράμματος, τονίζοντας ότι υπάρχει πλέον καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση. Τέλος η κ. Σούφλα ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη προωθείται και η οργάνωση κοινωνικής κουζίνας. Ειδικότερα κάνοντας απολογισμό για τη δράση του Δεκεμβρίου η κ. Σούφλα έδωσε στη δημοσιότητα και τα παρακάτω στοιχεία:
Απολογισμός Δεκεμβρίου
Ο Δήμος Καρδίτσας και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης Ειδικών Ευπαθών Ομάδων, Εθελοντισμού -Κοινωνικό Παντοπωλείο για το μήνα Δεκέμβριο 2019 προσέφερε:
Σε 350 οικογένειες τρόφιμα, νωπά κρέατα, γαλακτοκομικά είδη, γλυκά, λαχανικά, φρούτα, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α. Σίτισε 350 άτομα από φαγητό του Μουσικού σχολείου.
Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έγινε διανομή τροφίμων (ελαιόλαδο, τρόφιμα, κρέατα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας) σε 33 χωριά του Νομού μας μέσω των προέδρων τους (σύνολο 500 πακέτα).
Έκτακτη διανομή σε 480 οικονομικά ασθενείς οικογένειες του Δήμου Καρδίτσας σε κρέας και κοτόπουλο, λάδι, τυρί και ψάρι (η διανομή πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις 23/12/19 και 27/12/19). Σε 50 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δόθηκε βρεφικό γάλα. Μηνιαία διανομή γάλατος σε 106 καθαρίστριες του νομού Καρδίτσας.
Ενισχύσαμε 20 οικογένειες από το σύλλογο ΑΜΕΑ Καρδίτσας.
Ενισχύσαμε σε είδη 90 οικογένειες που διαμένουν στις εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ.
Στις 2 Δεκεμβρίου έγινε η μεγάλη χορηγία του ΤΕΒΑ 1830 άτομα με μεγάλο πακέτο διανομής.
Τα ανωτέρω δόθηκαν σε συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας.
Οι δράσεις μας για το μήνα Δεκέμβριο ήταν οι εξής:
Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ ΑΣΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με πρωτοβουλία της τοπικής ομάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας
Χριστουγεννιάτικο bazaar με την δημιουργία χειροποίητων γλυκισμάτων ημερολογίων, εικόνων καθώς και γούρια. Τα έσοδα του bazaar διατέθηκαν για την ενίσχυση της αποθήκης τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Τις μέρες των εορτών έγινε πρόσκληση από τον πρόεδρο της ακαδημίας Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Γιάννη Ποντίκα για συμμετοχή της Δομής μας στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους και μας προσέφεραν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια.
Τέλος, αυτό το μήνα έγινε η παρουσίαση του CD με ένα τραγούδι που τα έσοδα του θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας από Λάρισα: “Επιχειρούμε ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη”

«Επιχειρούμε ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο χώρο της δικαιοσύνης για να πετύχουμε τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, απαντώντας σε παθογένειες και προβλήματα...

Τσιάρας: Προς όφελος των αδυνάτων η πιλοτική δίκη

Με τον θεσμό της πιλοτικής δίκης «θα επιλυθούν, πράγματι, υποθέσεις που αφορούν τραπεζικές συμβάσεις και δάνεια, εργατικές διαφορές...

Διευρυμένο πλέγμα στήριξης ρητινοκαλλιεργητών

Η Κυβέρνηση, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων Υπουργείων και των αρμόδιων Οργανισμών, αλλά και σε επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους, διαμόρφωσε...

Πακέτο μέτρων στήριξης μελισσοκόμων πυρόπληκτων περιοχών

Η Κυβέρνηση, με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και τον αρμόδιων Οργανισμών, αλλά και σε επικοινωνία με τους...

4 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της καινοτομίας θα διατεθούν με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/09/2021 στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση της καινοτομίας ως μοχλός για περιφερειακή ανάπτυξη»....

Τσιάρας: Αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας -Έργα στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας

Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τελέστηκε την Παρασκευή το πρωί ο αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας, ενώ...

Στην ίδια κατηγορία: