8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Δήμος Βόλου: Να σταματήσει αυτοβούλως η ΑΓΕΤ να καίει RDF

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Βόλου καλεί την ΑΓΕΤ να σταματήσει «αυτοβούλως» να καίει RDF έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων για ύπαρξη ραδιενεργών υλικών στο μίγμα του καυσιμου υλικού και επισημαίνει ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε γύρω από το θέμα ενισχύει τη θέση του «ότι η παραγωγή δευτερογενούς υλικού καύσης από την Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε, θα διασφαλίζει μέσω της επιτροπής κοινωνικού ελέγχου, που θα συσταθεί, την ποιότητα και την καταλληλότητα του παραγόμενοι υλικού, στη βάση των διεθνών αλλά και εθνικών στάνταρτς που οι αρμόδιοι οργανισμοί θέτουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πιθανότητα καύσης rdf, με ραδιενεργά απόβλητα, από την ΑΓΕΤ, υλικό που φέρεται να παράγεται από τον ΧΥΤΑ του Δήμου Φυλής, αναμφίβολα προκαλούν αίσθημα ανησυχίας, γεννούν ερωτήματα και χρήζουν άμεσων απαντήσεων.

- Advertisement -

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), με την οποία τα σχετικά δημοσιεύματα και οι μελέτες επί των οποίων αυτά βασίστηκαν χαρακτηρίζονται ότι στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και πως καμία απολύτως ένδειξη για ύπαρξη ραδιενεργών αποβλήτων δεν προκύπτει για τον ΧΥΤΑ Φυλής, βεβαίως και λαμβάνεται απ όλους σοβαρά υπόψη, ωστόσο από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σβήσει και την εύλογη ανησυχία της κοινωνίας.

Ο Δήμος Βόλου παρακολουθεί με τη δέουσα σύνεση και σοβαρότητα το θέμα και αν και από το νομικό πλαίσιο που διέπει την όλη διαδικασία ελάχιστα έως καθόλου περιθώρια θεσμικών παρεμβάσεων έχει, εν τούτοις δεν θα διστάσει να παρέμβει αποφασιστικά αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει και ο παραμικρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Αναμένοντας λοιπόν τα αποτελέσματα των ελέγχων, που διενεργούνται, καλεί την ΑΓΕΤ για όσο διάστημα απαιτηθεί να σταματήσει αυτοβούλως την καύση του rdf που προμηθεύεται από την συγκεκριμένη πηγή, επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευθύνη και ευαισθησία έναντι μιας ολόκληρης κοινωνίας που ανησυχεί .

Τέλος επισημαίνουμε ότι ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος των ελέγχων, η αναταραχή αυτή έρχεται να δικαιώσει και να ενισχύσει τη θέση μας ότι η παραγωγή δευτερογενούς υλικού καύσης από την Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε, θα διασφαλίζει μέσω της επιτροπής κοινωνικού ελέγχου, που θα συσταθεί, την ποιότητα και την καταλληλότητα του παραγόμενοι υλικού, στη βάση των διεθνών αλλά και εθνικών στάνταρτς που οι αρμόδιοι οργανισμοί θέτουν.

Όπως και την πάγια θέση μας ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένα άκρως σοβαρό και ευαίσθητο θέμα για να αφεθεί στους Λημνιούς και τους Μπαξεβανόπουλους ή στα παντοειδή κομματόσκυλα της δήθεν Αριστεράς.

Καλούμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τα θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας για προσωπική προβολή να σταματήσουν να τρομοκρατούν την κοινωνία και να δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη με αστήρικτες ή και ανυπόστατες φήμες, συνειδητοποιώντας επιτέλους το μέγεθος και τη σημασία των θεμάτων με τα οποία επιλέγουν να προωθήσουν ιδιοτελή ή κομματικά συμφέροντα.

Ροή Ειδήσεων

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

21 έργα στο δρόμο Μουζάκι -Τύμπανος- Αργιθέα- όρια ν. Καρδίτσας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι- Τύμπανος -Αργιθέα- όρια νομού...

Στην ίδια κατηγορία: