8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Γκιουλέκας: Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Νέο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων από το Δήμο Ελασσόνας

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για τον έλεγχο και την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ελασσόνας, η δημοτική...

Καρδίτσα: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια κατασκευάζονται στην οδό Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο...

Η Ζ. Μακρή στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Θεόδωρου Β. Μπατάκα

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή...

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μη δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι έγινε μια ειλικρινής και διεξοδική συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής με κορύφωση τα ζητήματα που αφορούν τη στάση της γείτονος Τουρκίας.

- Advertisement -

“Είναι πολύ σημαντικό, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που υπάρχουν, ότι υπάρχει ένας κοινός τόπος στον τρόπο της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και αυτός είναι ότι η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, είναι όμως αποφασισμένη να μη δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”, επεσήμανε.

Α. Συρίγος: Κοινό μέτωπο όλων των παρευρισκομένων στο ΕΣΕΠ

Την απόλυτη σύμπνοια ως προς τις βασικές παραδοχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και ότι υπήρξε ένα κοινό μέτωπο όλων των παρευρισκομένων, εξέφρασε ο βουλευτής και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Συρίγος ανέφερε πως κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της διαμαρτυρίας την οποία επέδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία για τις θέσεις της σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις γερμανικές απειλές, τα Βαλκάνια και η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών, οι σχέσεις με τα κράτη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, οι επισκέψεις που έγιναν στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η κατάσταση με την Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

“Υπήρξε επιμέρους κριτική από κάποιες πλευρές σε επιμέρους χειρισμούς.”, σημείωσε ο κ. Συρίγος. “Εκείνο στο οποίο όμως θα πρέπει να μείνω και το οποίο θεωρούμε πολύ θετικό, είναι ότι υπήρξε απόλυτη σύμπνοια ως προς τις βασικές παραδοχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ως προς τις απειλές τις οποίες δέχεται η χώρα μας και υπ’ αυτήν την έννοια υπήρξε ένα κοινό μέτωπο όλων των παρευρισκομένων”.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Σε εξέλιξη εργασίες ευστάθειας σε τμήματα του δρόμου Μητρόπολη-Καστανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την αποκατάσταση της ευστάθειας σε σημεία του δρόμου από Μητρόπολη Καρδίτσας έως την...

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Πυργετός-Κρανιά

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον Πυργετό με την Κρανιά....

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγράμματα πιστοποιημένης κατάρτισης για 700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Τη δυνατότητα σε 700 εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και...

Καρδίτσα: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια κατασκευάζονται στην οδό Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο δρόμο προς Μουζάκι έως την...

Θεσσαλία: Βιολογική αφύπνιση για την προστασία και τον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων

«Tο νερό είναι δημόσιο αγαθό, πηγή ζωής, παραγωγής, ανάπτυξης και ευημερίας. Μια κρίσιμη υποδομή που χρειάζεται να παραμένει...

Στην ίδια κατηγορία: