8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Για την ανάδειξη του Θεσσαλικού Θεάτρου

Διαβάστε επίσης:

Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που θα διοργανώσει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», ο Σύνδεσμος Γραμμάτων – Τεχνών Θεσσαλίας, η οποία έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ντίνος Κόκκινος, μαζί με τον πρόεδρο Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου Νίκο Καλτσά και την καλλιτεχνική διευθύντρια Κυριακή Σπανού, σκιαγράφησαν τους βασικούς στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία – προφανώς – θα πρέπει να έχει έναν βασικό σκοπό… Να ξεκινήσουν οι φορείς της τοπικής κοινωνίας να «ζυμώνονται» με ιδέες για την ανάδειξη του Θεσσαλικού Θεάτρου σε διασύνδεση τόσο με το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, όσο και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν από κοινού δράσεις.

- Advertisement -

Παράλληλα, προκύπτει ότι θα πρέπει να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες για την επιμέλεια όλου του αρχειακού υλικού που θα καταδείξει την πρωτοποριακή και σημαντικότατη πορεία που κατέγραψε το Θεσσαλικό Θέατρο – η κ. Σπανού υπενθύμισε ότι το 2023 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την μετεξέλιξή του ως Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο – αποτελώντας πρότυπο για την ανάπτυξη των ΔΗΠΕΘΕ στη χώρα.

Η εκδήλωση της προσεχούς Παρασκευής δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να συγκεκριμένοι φορείς να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που θα φέρουν απτά αποτελέσματα…
Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: