8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Για αυταρχική συμπεριφορά καταγγέλλουν την Πρυτανεία οι καθαρίστριες

Διαβάστε επίσης:

Το Σωματείο Καθαριστριών/των νομού Μαγνησίας καταγγέλλει την «απαράδεκτη, για ακόμη μια φορά, συμπεριφορά της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προς τις 31 απολυμένες καθαρίστριες του Πανεπιστημίου» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι καθαρίστριες τονίζουν ότι δεν θα ανεχτούν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, θα συνεχίσουν τον αγώνα ενώ ζητούν την επαναπρόσληψή τους και ζητούν να βγουν έξω από το Π.Θ. οι εργολάβοι.

«Σήμερα 28-1-2020 κατά τη διάρκεια παρέμβασής μας στο Πρυτανικό συμβούλιο, όπου θέσαμε το ζήτημα της επαναπρόσληψής μας μετά τη λήξη της σύμβασης του εργολάβου « η οποία έχει ισχύ ένα μήνα μέχρι 20-2-2020» και καταθέσαμε στην Πρυτανεία ανοιχτή επιστολή, δεχτήκαμε λεκτική επίθεση από τον Πρύτανη. Όχι μόνο δεν μας δόθηκε καμιά απάντηση για την επίλυση του ζητήματός μας αλλά συνεχίστηκε η κοροϊδία, η ειρωνεία και η απαξίωση προς όλες τις συναδέλφισσες, αυτή την τακτική την γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι αρμόδιοι της πρυτανικής αρχής όπως βέβαια και το να κάνουν το ¨καλό παιδί ¨στην κυβέρνηση υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα ακούστηκαν τα εξής :

…Δεν θα διώξουμε τον εργολάβο για να προσλάβουμε εσάς, δεν γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από εσάς…
…Δεν θα σας δώσουμε λογαριασμό για το πώς θα γίνεται η καθαριότητα του πανεπιστημίου καθώς και από ποιόν και για πόσο χρονικό διάστημα…
…Ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ θα γίνει όποτε θέλουμε… Να σημειώσουμε για αυτό πως υπάρχει δέσμευση από την Σύγκλητο για τη διεξαγωγή και την προσπάθεια να προσληφθούν όσοι συνάδελφοι μένουν εκτός ΑΣΕΠ.
…Δεν θα λογοδοτήσουμε στις καθαρίστριες για το τί κάνει και τί δεν κάνει η Πρυτανική αρχή, δεν έχετε καμία δουλειά εδώ φύγετε από το κτήριο…
Οι καθαρίστριες τονίζουν ότι δεν θα ανεχτούν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, θα συνεχίσουν τον αγώνα ενώ ζητούν την επαναπρόσληψή τους και ζητούν να βγουν έξω από το Π.Θ. οι εργολάβοι».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: 1. Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύγκλητο Ιδρύματος

Η Διοίκηση του σωματείου καταγγέλλει τη δολιότητα, τον εμπαιγμό, την σκληρότητα και την αναποτελεσματικότητα των Πρυτανικών Αρχών που έστειλε στην ΑΝΕΡΓΙΑ 31 εργαζόμενους που εργάζονται πάνω από 20 χρόνια στα κτίρια του Π.Θ. και κάποιοι απ’ αυτούς είναι ένα βήμα πριν τη σύνταξη.

Από την ίδρυση του Π.Θ. ως σήμερα καμιά Πρυτανεία δεν είχε το θράσος να προβεί σε μαζικές απολύσεις και να παραδώσει την καθαριότητα στους εργολάβους. Σύσσωμη η Ακαδημαϊκή Κοινότητα έσπευσε να στηρίξει το δίκαιο αγώνα του σωματείο μας για άμεση επαναπρόσληψη συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση υπογραφών.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Ιδρύματος, μετά την πολυήμερη απεργία τους ενάντια στις απολύσεις, δεν έχουν καταθέσει τα όπλα.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τη συμπαράσταση και άλλων σωματείων και φορέων της περιοχής παλεύουν από κοινού για να επιστρέψουν όσο πιο σύντομα γίνεται όλες και όλοι στη δουλειά τους.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος είναι υπόλογη για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διαμορφώνοντας συνθήκες εγκληματικής υποστελέχωσης του τομέα της καθαριότητας.

Είναι υπόλογη γιατί με τις μεθοδεύσεις της και για τα κέρδη κάποιων εργολάβων/εταιριών δημιουργεί μια υγειονομική βόμβα για χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους που περνούν πολλές ώρες στους χώρους του ιδρύματος.

Βλέπουμε να επιβεβαιώνονται οι σοβαρές μας αμφιβολίες για τις προθέσεις της πρυτανικής αρχής, μιας και η αρχική «δέσμευση» για προσωρινή εργολαβία 3 μηνών έχει εξελιχθεί σε απευθείας ανάθεση ενός μήνα σε εργολάβο που θα ακολουθήσει νέα παράταση και μετά επιπλέον 3μηνη συμφωνία.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος, απαιτείται να απαντήσει δημόσια μιας και δημόσια έδινε και διαβεβαιώσεις στα εξής: σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας και τι μέτρα θα πάρουν για την όσο γίνεται συντομότερη επιστροφή των 31 εργαζομένων στη δουλειά τους. Ποιες είναι οι θέσεις της σε σχέση με την παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβους.

Από τη δική μας μεριά δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους εργαζομένων και μελών ΔΕΠ να κλιμακώσουμε την πάλη μας, με την πολύτιμη στήριξη των σωματείων και φορέων που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος.
Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να μην γίνει καμία απόλυση.
Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.
Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Καμία μείωση μισθού! Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!
Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ροή Ειδήσεων

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

21 έργα στο δρόμο Μουζάκι -Τύμπανος- Αργιθέα- όρια ν. Καρδίτσας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι- Τύμπανος -Αργιθέα- όρια νομού...

Στην ίδια κατηγορία: