8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

«Βούτες» περιστεριών στον Τύρναβο

Διαβάστε επίσης:

Εκατοντάδες λάτρεις του περιστεριού συγκεντρώθηκαν και φέτος στην πόλη του Τυρνάβου για την ετήσια συνάντηση που περιστεράδων των μελών του Συλλόγου Περιστεράδων Τυρνάβου «Τα ουντζίτικα» τα οποία ξεπερνούν τους 150.

Την Κυριακή νωρίς το πρωί έγινε συνάντηση στο στέκι των περιστεράδων στο καφενείο «Αστόρια» του κ. Λάζαρου Σπυρίδη και της κ. Αθηνάς Τζουμέρκα στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Περιστεράδων Τυρνάβου. Στη συνέχεια οι φίλοι του περιστεριού επισκέφτηκαν διαδοχικά δεκατρία κουμάσια από περιστεράδες μέλη του συλλόγου και είδαν τις επιδόσεις των περιστεριών τους.

Ο Τύρναβος θεωρείται η καρδιά της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στα περιστέρια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400 με 500 περιστεράδες και άλλοι τόσοι στον Αμπελώνα και τα γύρω χωριά.

- Advertisement -

Αρχικά ο περιστεράς ανεβάζει στον ουρανό τα «ουντζίτικα» και στη συνέχεια ανοίγει τον άλλο περιστερώνα να βγουν στο έδαφος τα «μπόσικα». Βλέποντας τα «ουντζίτικα», τα «μπόσικα» θα πραγματοποιήσουν από ψηλά «βούτες» με ταχύτητα…πυραύλου, αποσπώντας έτσι τα χειροκροτήματα όλων εκείνων που έχουν πάντα στραμμένα τα μάτια στον ουρανό.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Μετά τα τέλος των επιδείξεων των περιστεριών οι περιστεράδες από πολλά μέρη της χώρας συναντήθηκαν στο στέκι τους στην Κεντρική πλατεία. Εκεί ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιστεράδων Τυρνάβου κ. Λάζαρος Σπυρίδης βράβευσαν τον αειθαλή και εσαεί πρόεδρό τους κ. Θάνο Κοκουβίτη για την πολύχρονη προσφορά του. Τόσο ο κ. Κόκουρας όσο και ο κ. Σπυρίδης αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στον κ. Θάνο Κουκουβίτη ο οποίος μεταλαμπάδευσε στους νεότερους την αγάπη για το πουλί της ειρήνης, το περιστέρι.

ΟΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Φέτος, στις επιδείξεις του συλλόγου συμμετείχαν 13 μέλη κατά σειρά παρουσίασης ως εξής: Μίλτος Ταβλαρίδης (Δένδρα), Αθανάσιος Καραμούτης (Πλατανούλια), Στέλιος Πιάχας, Γιάννης Τούσιας, Στέλιος Βλαχάβας, Θεόδωρος Γκόγκουλας, Χρήστος Γκαντρής, Γαβριήλ Πέρπερας, Τάκης Παπαργύρης, Λάζαρος Σπυρίδης, Γιάννης Παμπλέκας, Απόστολος Γκουγκουλιάνας, Γιάννης Πινιάρης.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ροή Ειδήσεων

Πώς αποτιμά η Αθήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Μία ευρεία γκάμα θεμάτων διμερούς, περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος ετέθησαν επί τάπητος κατά την κατ ιδίαν συνάντηση...

Αγρότες: Μείωση φόρου εισοδήματος 50% για τρία χρόνια

Σε μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους, εφόσον είναι μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών...

«Η ώρα του Δημότη» στο Δήμο Καρδίτσας

Την Παρασκευή 20/05/22 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της...

Εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο με θύμα 48χρονο

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 48χρονος εργαζόμενος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος...

Η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ – Το στοίχημα του συνεδρίου

Το πρώτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα λάβει χώρα υπό τη νέα ηγεσία διεξάγεται κάτω από μια ειδική...

ΝΔ για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας νίκησε τον Τσίπρα

«Ο κ.Τσίπρας νίκησε τον κ.Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη...

Στην ίδια κατηγορία: