8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Απονιτροποίηση: Κίνδυνοι για δικαιούχους στη Θεσσαλία

Διαβάστε επίσης:

«Άκου να δεις… ιστορίες για την Επανάσταση – Παιχνίδια κίνησης & γρίφων !!!»

Με μια ευχάριστη νότα, ολοκληρώθηκαν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας οι...

Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών...

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στις νοσηλείες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι λοιμωξιολόγοι, με φόντο την αύξηση που παρατηρείται στις εισαγωγές νέων ασθενών...

Με ζόρια για τους δικαιούχους της Νιτρορύπανσης, που δεν έχουν προσκοµίσει ακόµα τα παραστατικά άρδευσης και φοβούνται ότι µπορεί και να χρειαστεί να επιστρέψουν επιδοτήσεις φετινές και περσινές, ξεκινά η νέα χρονιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Mπορεί να δόθηκε παράταση έως 7 Ιανουαρίου για την κατάθεση των παραστατικών χρήσης νερού, ωστόσο οι αγρότες του Θεσσαλικού κάµπου τρέµουν ότι ο χρόνος δεν επαρκεί προκειµένου αφενός να τακτοποιήσουν τις εκκρεµότητές τους όσοι δεν το έκαναν ακόµα και αφετέρου να ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων από τη διοικητική µηχανή. Σηµειωτέον ότι στη Θεσσαλία εκκρεµούν προς κατάθεση 2.500 αιτήσεις άδειας χρήσης νερού, από τις οποίες πάνω από τις 1.250 είναι από τη Λάρισα και περί τις 700 από την Καρδίτσα. Εν τω µεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σειρά εξέτασης βρίσκεται µόλις στο 200 για τη Λάρισα και στο 80 για την Καρδίτσα. Αυτό σηµαίνει ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο µήνες για να κλείσει η διαδικασία, ενώ ακούγεται ότι θα δοθεί νέα παράταση µε εντολή του υπουργού.

Κατά τα λοιπά, από το µέτωπο των πληρωµών, µε έµφαση στα Προγράµµατα, αλλά και εκκρεµότητες για όσους ξέµειναν από την εξόφληση της ενιαίας πριν τα Χριστούγεννα πιάνουν δουλειά τις πρώτες µέρες του νέου έτους οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών. Οι βασικές υποχρεώσεις απέναντι στους αγρότες θεωρούνται τακτοποιηµένες από τους αρµόδιους, οπότε προτεραιότητα τώρα έχει η επίλυση των θεµάτων εκείνων που άφησαν απλήρωτους τους δικαιούχους. Σχετικά µε το τσεκ, ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού και οι ενστάσεις για την τηλεπισκόπηση στο πρασίνισµα αναµένεται να διευθετηθούν µε διορθωτικές πιστώσεις, αρχής γενοµένης από τον Γενάρη. Ωστόσο ο µεγαλύτερος όγκος έχει να κάνει µε ζητήµατα που αφορούν τα προγράµµατα. Πρώτον τα Βιολογικά, για τα οποία αναφέρεται ότι δροµολογείται µια ενδιάµεση πληρωµή για όσους δεν έλαβαν την προκαταβολή για διάφορους λόγους, ώστε να µην χρειαστεί να περιµένουν ως τον Ιούνιο, την εκκαθάριση. Για τον Φεβρουάριο αντίστοιχα, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, προγραµµατίζεται µια συµπληρωµατική πληρωµή και για τα νιτρικά, µετά και την παράταση που δόθηκε στην προσκόµιση των αδειών χρήσης νερού µέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά την εξισωτική, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν τρεις φάσεις πληρωµής µέχρι τον Ιούνιο, µε πρώτη και σηµαντικότερη προς διευθέτηση την εκκρεµότητα µε τον επανέλεγχο των 23.675 ΑΦΜ που δεσµεύτηκαν για το κριτήριο επιλεξιµότητας ως προς την ενεργό επαγγελµατική δραστηριότητα, σε σχέση µε τα στοιχεία των ενεργών συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.

Επιπλέον, σε τροχιά πληρωµής µπαίνει και το Μέτρο 9 «Σύσταση οµάδων και οργανώσεων παραγωγών στους τοµείς της γεωργίας και της δασοκοµίας», µε τους παραγωγούς να καλούνται µέχρι τις 17 Ιανουαρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την καταβολή της πρώτης δόσης. Σηµειώνεται ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις δίνεται η δυνατότητα υποβολής µιας αίτησης πληρωµής για την α’ και β’ δόση. Για αίτηση που περιλαµβάνει µόνο την α’ δόση, η υποβολή της β’ δόσης θα οριστεί µε νέα απόφαση των αρµοδίων.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου και µετά, το βάρος θα δοθεί στην πληρωµή των συνδεδεµένων, συνολικού ποσού 344.153.000 ευρώ, µετά την έκδοση των αποφάσεων για το ύψος της ενίσχυσης ανά καθεστώς.

Ροή Ειδήσεων

Καρδίτσα-Ιανός: Ικανοποίηση Τσιάκου για την έγκριση από τη Βουλή έργων αποκατάστασης υποδομών ύψους 143 εκ. ευρώ

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι εγκρίθηκε από τη βουλή των Ελλήνων, η κατασκευή μεγάλων έργων στο...

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι και νέοι εντείνουν την πίεση στο ΕΣΥ

Νέες εκκλήσεις απευθύνουν οι επιστήμονες προς τους πολίτες που παραμένουν δύσπιστοι στον εμβολιασμό παραθέτοντας στοιχεία από την καθημερινή...

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων βρίσκονται στο μικροσκόπιο;

Ένα διάλειμμα στα μέτρα και κυρίως στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε επαγγελματικές κατηγορίες, πέρα από τους υγειονομικούς και...

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στις νοσηλείες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι λοιμωξιολόγοι, με φόντο την αύξηση που παρατηρείται στις εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία, με πολλά από...

“Φάμπρικα” επιδοτήσεων με πλαστά τιμολόγια και καταθετήρια

Με εικονικά στοιχεία – τιμολόγια και καταθετήρια – λειτουργούσε το κύκλωμα, που εντόπισαν οι ελεγκτές ειδικών ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων...

Για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις» στην ΕΕ προετοιμάζεται ο Δήμος Τρικκαίων

Την προσπάθεια να υλοποιήσει δράσεις και έργα για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις μέχρι το 2030» υλοποιεί ο...

Στην ίδια κατηγορία: