8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά στη δομή προσφύγων στη ΒΙΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Kατά της δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών, τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά.
Το σώμα εξέφρασε την αντίθεσή του, απορρίπτοντας το σχεδιασμό του υπουργείο Εθνικής Αμύνης για δημιουργία κλειστής δομής στο χώρο της ΒΙΠΕ. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Παλαμά με αυτοδιοικητικούς και τους Βουλευτές του Νομού θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη με τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Οι φορείς θα ζητήσουν εξηγήσεις για τον τρόπο που εξελίχθηκε το θέμα, δίχως δηλαδή να ενημερωθούν, καθώς επίσης και λεπτομέρειες για τις προθέσεις του υπουργείου. Παράλληλα θα μεταφέρουν τις αποφάσεις που προέκυψαν από τη λαϊκή συνέλευση των Γοργοβιτών και το Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτοντας υπόμνημα με τις προτάσεις.
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία πλήθους δημοτών και εκπροσώπων φορέων όπου το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως προ ημερησίας διάταξης, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Κατατέθηκαν δυο διαφορετικά ψηφίσματα, από τη Δημοτική Αρχή και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρώτο να εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την διοικούσα παράταξη και το συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας. Οι Σύμβουλοι της «Λαϊκης Συσπείρωσης» αφού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ, διαφοροποιήθηκαν ως προ το ψήφισμα. Ο συνδυασμός κατέθεσε δικό του ψήφισμα, το οποίο όπως τονίστηκε δεν περιγραφεί απλώς το πρόβλημα, αλλά αναδεικνύει τις αιτίες, τις ευθύνες των υπευθύνων και προτείνει λύσεις.
Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση, το σώμα ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σακελλαρίου για την πρόσφατη αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο της ΒΙ.ΠΕ από κλιμάκιο, καθώς και για τις όποιες ενέργειες έγιναν.
«Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση λέει η ΕΤΒΑ»
Στην τοποθέτηση που έκανε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γοργοβιτών κ. Κώστας Φώτης, ανέφερε ότι από την ΕΤΒΑ (που διαχειρίζεται τη ΒΙΠΕ) ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη δημιουργία δομής στο σημείο. Κατέθεσε μάλιστα τα πρακτικά της προ 30ετίας παραχώρησης των στρεμμάτων που ανήκαν στους κατοίκους της περιοχής για τη δημιουργία της βιομηχανικής ζώνης, τα οποία παρεμπιπτόντως φέρουν την υπογραφή του τότε Νομάρχη Καρδίτσας και σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Στα Τίρανα και τα δυτικά Βαλκάνια οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για περιβάλλον – ενέργεια

Για την εμπειρία και τις πράξεις του Δήμου Τρικκαίων για τα σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο των «Εξυπνων Πόλεων» είχαν την ευκαιρία...

Επιστρέφει το RUN GREECE Larissa με 2000 δρομείς απ όλη τη χώρα

2.000 δρομείς, ερασιτέχνες και μη, απ όλη την Ελλάδα, δίνουν ραντεβού μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω του...

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Στουρναρέικα προς Ισιώματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το δρόμο από Στουρναρέικα προς Ισιώματα ασφαλτοστρώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνολικό μήκος 1,2 χλμ. Η ασφαλτόστρωση εντάσσεται...

Αγοραστός για Μεσοχώρα: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις»

«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις. Η ίδια η ζωή, μας δείχνει ότι το φράγμα στην Μεσοχώρα πρέπει...

Ρέματα στην Νέα Αγχίαλο καθάρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υδατορέματα στη Νέα Αγχίαλο καθάρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν καθαρισμοί σε ρέματα εντός του οικισμού της Νέας...

Τουριστικοί προορισμοί της Θεσσαλίας «ταξιδεύουν» στην Ισπανία

Στην ισπανική τηλεόραση προβάλλονται τουριστικοί προορισμοί της Θεσσαλίας καθώς ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταξιδιωτικής εκπομπής Planeta Calleja στο...

Στην ίδια κατηγορία: