8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Λάρισα: Αναστέλλουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Διαβάστε επίσης:

Με απόφασή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας προχωρά στην αναστολή της αποχής που είχε τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του έτους.

Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της 26ης Ιανουαρίου 2020 των Μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι Νομοί Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Κοζάνης και Γρεβενών, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Advertisement -

1) Ύστερα από την ψήφιση του Ν. 4652/2020 και την αναστολή των διατάξεων των άρθρων 47, 48 και 49 του Ν. 4646/2019, οι Συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας αναστέλλουν επ’ αόριστον την εξαγγελθείσα από 1.1.2020 και στη συνέχεια από 12.01.2020 αποχή από τα καθήκοντά τους, μέχρι να ληφθεί εκ νέου απόφαση, διά των νομίμων Οργάνων τους.

2) Αναμένουν από την Πολιτεία να ανταποκριθεί θετικά στα δίκαια αιτήματα των Συμβολαιογράφων, όπως αυτά διατυπώθηκαν με τις μέχρι σήμερα Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους Συλλόγων.

3) Χαιρετίζουν την έντιμη και αγωνιστική συμπεριφορά των μελών του Συλλόγου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τελούν σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση σε οποιαδήποτε προσπάθεια φαλκίδευσης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου, μεταξύ αυτών: α) με τον Υπουργό Επικράτειας κ. Γ. Γεραπετρίτη, παρουσία της βουλευτού Μαγνησίας κ. Ζ. Μακρή και β) με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Μαγνησία (πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ) αλλά κυρίως το συμβολαιογραφικό σώμα.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν:

  • Οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έχουν βάλει φρένο σε κάθε επένδυση και οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή του Πηλίου.

Συγκεκριμένα:

α) με τη με αριθμό 568/2018 απόφαση απαγορεύεται η ανέγερση δύο ή περισσότερων αυτοτελών κτιρίων με το σύστημα της διηρημένης ιδιοκτησίας του ν.δ. 1024/1971 (συγκροτήματος κατοικιών) και β) με τη με αριθμό 1.268/2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τις οριοθετήσεις και τις επεκτάσεις ορίων οικισμών, που έχουν γίνει στο Πήλιο και σε εκατοντάδες άλλους οικισμούς της Ελλάδας, με πράξεις της Διοίκησης (Υπουργών και Νομαρχών).

  • Η ετήσια έρευνα Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία κατατάσσει τη Χώρα μας πολύ χαμηλά σε θέματα μεταβίβασης ακινήτων και καταχώρησης εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα και προτάθηκαν λύσεις μείωσης της γραφειοκρατίας μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των διαφόρων Υπηρεσιών με τα συμβολαιογραφεία.
  • Τα προβλήματα που θα προκύψουν στις συναλλαγές με τον προσφάτως ψηφισθέντα φορολογικό νόμο 4646/2019, με τον οποίο νομοθετήθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
  • Τα όρια της ευθύνης των συμβολαιογράφων κατά την υποβολή των δηλώσεων κεφαλαίου και κατά την προσάρτηση των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ των συμβαλλομένων.

-Τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποϋλοποίηση των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ.”

Ροή Ειδήσεων

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

21 έργα στο δρόμο Μουζάκι -Τύμπανος- Αργιθέα- όρια ν. Καρδίτσας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι- Τύμπανος -Αργιθέα- όρια νομού...

Στην ίδια κατηγορία: