8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Άνοιγμα της κυβέρνησης στη Ρωσία: Τι συζητήθηκε σε συνάντηση στη Μόσχα

Διαβάστε επίσης:

Στη Μόσχα βρέθηκε σήμερα Δευτέρα (3/2), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος είχε επαφές με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκρουσκό.

«Αναλύθηκαν εμπεριστατωμένα η κατάσταση, οι “προβληματικοί φάκελοι” και οι προοπτικές της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν, κατόπιν συνομιλιών σε ανώτατο και ανώτερο επίπεδο» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου που μεταφέρει το sputniknews.gr. Και προστίθεται: «Εξετάστηκαν ζητήματα περαιτέρω βελτίωσης του διμερούς συμβασιακού και νομικού πλαισίου».

- Advertisement -

Εκτός των παραπάνω, όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση, οι δύο αξιωματούχοι «συντόνισαν τα ρολόγια τους» στα διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων σχέσεων της Ρωσίας με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, της κατάσταση στα Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και βορείου Αφρικής.

Λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στη Μόσχα, ο κ. Δεμίρης μίλησε στο «Sputnik», θέτοντας ως στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας.

Υπογράμμισε δε, τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην εντατικοποίηση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, ενώ παρέθεσε τους τομείς, όπου «θα μπορούσαμε να πετύχουμε σημαντικές συνεργασίες».

«Οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σταθερά σε εξαιρετικό σημείο, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών Δένδια και Λαβρόφ στη Μόσχα, τον παρελθόντα Νοέμβριο. Υπάρχει, όμως, σαφώς, περιθώριο εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας διπλωμάτης.

«Δεν πρέπει να αφήνουμε να δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ μας. Όταν, δε, βλέπουμε να δημιουργούνται ορισμένα, και ιδίως όταν προκαλούνται χωρίς κανείς μας να το θέλει, πρέπει να φροντίζουμε να τα λύνουμε το ταχύτερο δυνατόν» κατέληξε, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Sputnik».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Κώστας Τσιάρας: Ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ στις 25 Ιουνίου με ορίζοντα τετραετίας

«Στις 25 Ιουνίου πρέπει να έχουμε ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ, με ορίζοντα τετραετίας» τόνισε στις ομιλίες...

Δήμος Καρδίτσας: κατάρτηση μητρώου ευάλωτων πολιτών

Στο πλαίσιο των δράσεων για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή που τεκμηριωμένα εκτιμάται ότι...

Πανελλήνιες: Πως οι γονείς μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις;

Γράφει η Ξένια Ι. Παρασκευοπούλου Σχολική Ψυχολόγος Συνεργάτης Τμήματος...

Συμβάσεις μεταξύ ΗΡΩΝ και RWE-ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Την υπογραφή μακροχρόνιων Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPAs) από ανανεώσιμες πηγές με τις εταιρείες RWE Renewables Europe &...

Sky express: Προβλέψεις για 4,5 εκατ επιβάτες το 2023

«Το 2022 αποτέλεσε ορόσημο για την SKY express και τον ελληνικό τουρισμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία» ανέφερε ο...

Ζ. Μακρή: Στις λαϊκές αγορές οι πιο αληθινές συζητήσεις

Στη λαϊκή αγορά Μαγνήτων, στη Μεταμόρφωση, βρέθηκε η Ζέττα Μακρή, σε μια περιοδεία χωρίς συνοδεία, για να συναντήσει τον κόσμο, τους καλλιεργητές,...

Στην ίδια κατηγορία: